Kaszinó Licenc – Mi az és melyik licenc a legjobb?

Amikor online játszunk, gyakran arra koncentrálunk, hogy a játék szórakoztató legyen, a kaszinó jó játékválasztékot és vonzó bónuszokat kínáljon. Azonban mindezeknél fontosabb, hogy a kaszinó biztonságos és rendelkezik érvényes engedéllyel. Ebben a cikkben részletesen bemutatjuk a különböző kaszinóengedélyeket és azt, hogy mi szükséges az engedély megszerzéséhez.

Mi az a kaszinó licenc?

Az online szerencsejátékot kínáló megbízható üzemeltetők az első lépésként kaszinóengedélyt kérnek neves hatóságoktól, mint például a Máltai Szerencsejáték Hatóság (MGA) vagy az Egyesült Királyság Szerencsejáték Felügyelete (UKGC).

Ha egy kaszinó, például a Rapid Casino rendelkezik engedéllyel, az azt jelzi, hogy a kaszinót üzemeltető cég egy bejegyzett vállalat, amely minden jogi követelménynek megfelel. Az engedély megszerzéséhez a cégnek többek között bizonyítania kell, hogy nem büntetett előéletű személyek tulajdonában vagy működtetésében áll, valamint rendelkezik a játékosok nyereményeinek fedezésére szolgáló pénzeszközökkel. Ezenkívül a cég csak olyan bankokkal dolgozhat együtt, amelyeknek az adott országban banki tevékenységre vonatkozó engedélyük van.

Az engedély nélküli kaszinók nem köthetnek megállapodásokat engedéllyel rendelkező fizetési szolgáltatókkal, mint például MuchBetter, Visa és AstroPay, és nem tudnak együttműködni neves játékfejlesztőkkel sem, mint a NetEnt, Microgaming és Yggdrasil.

Gyakran hangsúlyozzuk, hogy csak engedéllyel rendelkező kaszinókban érdemes játszani. Minden általunk ajánlott kaszinó rendelkezik engedéllyel. Az engedély megszerzéséhez számos szigorú követelmény teljesítése szükséges, de röviden összefoglalva a legfontosabbak azok a követelmények, amelyek Ön, mint játékos védelmét szolgálják!

Léteznek engedély nélküli kaszinók?

Az iparágban rengeteg pénz van, és sajnos az online szerencsejáték szektorában is vannak olyan szélhámos üzemeltetők, akik a könnyű pénz reményében működnek. Igen, léteznek engedély nélküli kaszinók, amelyeket kerülni érdemes.

Bár nem 100%-ig biztos, hogy át akarnak verni, nagy a valószínűsége annak, hogy a pénze elvesztését kockáztatja. Azok a kaszinók, amelyek elismert engedélyező hatóságtól kaptak engedélyt, egy minőségi bélyeget jelentenek, amely biztosítja, hogy a kaszinó komolyan veszi Önt, mint ügyfelet. Ha a kaszinónak van engedélye, biztos lehet benne, hogy szigorú szabályokat kell betartania, és folyamatos ellenőrzés alatt áll.

Ha a kaszinó megszegi az engedélyben foglalt szabályokat, nem kínál tisztességes játékokat, vagy nem fizeti ki megfelelően a nyereményeket, elveszítheti engedélyét, és akár aznap be is zárhatják!

Szigorú követelmények, amelyeket nehéz teljesíteni

Ha valaha is fontolgatta, hogy saját online kaszinót nyit, tudnia kell, hogy a kaszinóengedély megszerzése nem egyszerű feladat. Költséges és időigényes, és nem ritka, hogy az engedély megszerzése több mint egy évig is eltart.

A kaszinó üzemeltetésére vonatkozó engedélyt kérelmező cégek számára számos követelményt kell teljesíteniük, amelyek nagymértékben eltérnek attól függően, hogy melyik hatóságtól kérik az engedélyt. A leggyakoribb követelmények a következők:

A játékosok jogainak részletes magyarázata

A kaszinó mögött álló cégnek részletesen le kell írnia a játékosok jogait és kötelezettségeit, beleértve a bónuszok megforgatási követelményeit, valamint a befizetések és kifizetések szabályait.

Banki kapcsolat és fizetési megoldások

A kaszinóengedélyt kérelmező vállalatnak egy engedélyezett banki kapcsolaton keresztül kell bizonyítania, hogy rendelkezik a kaszinó felelős működtetéséhez szükséges pénzügyi eszközökkel. Ezen kívül részletes üzleti tervet kell benyújtania, amely bemutatja a várható forgalmat, teljes befektetést, és az indulási szakaszban várható bevételeket és veszteségeket.

A kínált játékok áttekintése

A kaszinóengedély kérelmezéséhez részletesen le kell írnia az összes olyan játéktípust, amelyet kínálni kíván. Meg kell határoznia minden játékot, amelyet a kaszinó kínálni fog, például nyerőgépek, lottó, póker, odds, RNG játékok, élő kaszinó, stb.

Tulajdonjog

A kérelmezőnek igazolnia kell a társaság szerkezetét és a részvényeseket, valamint magyarázatot kell adnia arra, hogy a társaság hogyan fog osztalékot fizetni a részvényeseknek.

Számvitel és könyvvizsgáló

A kaszinóengedélyt kérelmezőknek dokumentálniuk kell a vállalat könyvelőjét és könyvvizsgálóját. Egyes engedélyező hatóságok betekintést kérhetnek az előző évek könyvelésébe és pénzügyi eredményeibe, különösen, ha a tulajdonosok több kaszinót is üzemeltetnek.

Játékszolgáltatók és platform

A kérelmezőnek részletesen le kell írnia minden olyan játéktípust, amelyet a játékosoknak kínálni kíván, továbbá meg kell adnia, hogy a kaszinó milyen platformon működik és milyen játékszolgáltatókat használ.

Személyes vezetői engedély

Ha kaszinóengedélyt kér például az UKGC-től, akkor az UKGC-nek igazolnia kell, hogy a kaszinó felsővezetője rendelkezik „Személyzeti vezetői engedéllyel”. Ez egy különálló engedély, amely bizonyítja, hogy a vállalatot irányító személy rendelkezik a szükséges tapasztalattal és szakértelemmel.

Másolatok más hatóságoktól származó engedélyekről

Nem ritka, hogy egy kaszinónak több engedélye is van különböző országokban. Ha így van, ezt is be kell mutatni minden kaszinóengedély iránti kérelemben.

Mit jelent Önnek, mint játékosnak, a kaszinóengedély?

Önnek, mint játékosnak fontos, hogy a kaszinó, amelyben játszik, rendelkezik-e engedéllyel, mivel ez biztosítja, hogy szigorú szabályokat tartanak be, amelyek az Ön védelmét szolgálják. Az engedélyező hatóságok, mint Málta és az Egyesült Királyság, közvetlen támogatást nyújtanak, ha problémája van egy engedéllyel rendelkező kaszinóval. Ha nem tudja megoldani a problémát a kaszinó ügyfélszolgálatán keresztül, akkor közvetlenül a Máltai Szerencsejáték Hatósághoz vagy az Egyesült Királyság Szerencsejáték Felügyeletéhez fordulhat.

Hogyan ellenőrizheti, hogy egy kaszinó rendelkezik-e engedéllyel

Minden komoly magyar online kaszinó, amely rendelkezik engedéllyel, egyértelműen jelzi, hogy rendelkezik-e engedéllyel, és hogy kitől. Erről általában a kaszinó weboldalának alján, vagy a „Rólunk” oldalon találsz információt. Az információknak meg kell mondaniuk, hogy honnan van engedélyük, és mi az engedélyszámuk. Gyakran ez az információ közvetlenül az engedély kibocsátójához kapcsolódik.

Ismert licenckibocsátók

Számos ország kínál kaszinóengedélyeket, és mindegyiknek kissé eltérő követelményei vannak. A különböző hatóságok sok szempontból a Magyar Szerencsejáték Felügyelethez hasonlíthatók, azzal a különbséggel, hogy mindegyikük külföldi szolgáltatóknak is kínál engedélyt.

Máltai Szerencsejáték Hatóság

A Máltai Szerencsejáték Hatóság (MGA) az az engedélyező hatóság, amelyről a legtöbb játékos már hallott. Több száz magyar online kaszinó rendelkezik máltai engedéllyel, és mindig is az egyik legnehezebben igényelhető kaszinóengedélyként volt ismert. Málta a kaszinóengedélyek korai bevezetője volt, és ma Európa számos legnagyobb iGaming-szolgáltatójának ad otthont.

A kérelmezési folyamat gyakran több mint egy évig is eltarthat, és ez az egyik legdrágább licenc, amelyet meg lehet pályázni.

Mi jellemzi az MGA kaszinóengedélyt?

Az MGA rendkívül szigorú követelményeket támaszt az Ön, mint játékos biztonságával és a kaszinó mögött álló vállalat felépítésével kapcsolatban. Minden kaszinót folyamatosan ellenőriznek, és az MGA-nak jogában áll napközben bezárni egy kaszinót. Az MGA közvetlen segítséget is nyújt Önnek mint játékosnak, ha problémái vannak az MGA által engedélyezett kaszinóval. Ez aranyat érhet az Ön, mint játékos számára, mivel ha egyedül száll szembe a kaszinóval, az gyorsan egy modern kori Dávid kontra Góliát játékká válhat.
Máltai Szerencsejáték Hatóság

Curaçao eGaming

Curaçao egy holland szigetország a Karib-tengeren. Curaçao eGaming 2016-ban alakult, tehát viszonylag fiatal engedélyező hatóságról van szó, de gyorsan hírnevet szereztek maguknak, és egyre több olyan kaszinót találsz, amelyek a Curaçao eGaming által engedélyezettek.

A Curaçao eGaming távoli üzemeltetőknek, szoftverfejlesztőknek és szolgáltatóknak egyaránt kínál engedélyeket. A máltai szerencsejáték-hatósággal ellentétben a Curaçao eGaming sokkal gyorsabb kérelmezési folyamatot kínál, amely ráadásul jóval kevesebbe kerül.

Mi jellemzi a Curaçao eGaming engedélyét?

A Curacao által engedélyezett kaszinók száma drámaian megnőtt az elmúlt években, ami nagyrészt annak köszönhető, hogy gyors és viszonylag olcsó jelentkezési folyamatot kínálnak. Számos komoly üzemeltető rendelkezik curacaói engedéllyel, de Önnek mint játékosnak nem feltétlenül ez a legjobb engedély.

Ennek az az oka, hogy mint engedélyező hatóság, a legtöbb felelősséget elhárítják, amikor a játékos és a kaszinó közötti problémákról van szó. Ha problémái adódnának egy kaszinóval, a Curacao eGamingtől alig vagy egyáltalán nem kap segítséget.

Ennek ellenére ez még mindig egy biztonságos licenc, és 2010 óta a holland anyaország hatóságai sokkal jobban részt vesznek a korábban nem egészen megfelelő jogi keretrendszer megtisztításában.

Curaçao eGaming

UK Gambling Commission

Az Egyesült Királyság Szerencsejáték Bizottsága, akárcsak a máltai MGA, az a szerv, amelyről a legtöbb magyarországi játékos hallott. A legtöbb magyar kaszinó vagy az MGA vagy az UKGC által engedélyezett. Az Ön, mint játékos számára a kettő többé-kevésbé azonos a kaszinókkal szemben támasztott követelmények és az Ön, mint játékos számára nyújtott támogatás tekintetében.

Az UKGC a világ egyik legelismertebb engedélyező hatósága, amely az Egyesült Királyság egész területén minden típusú szerencsejátékra kiadja az engedélyt, beleértve az online kaszinót és a Nemzeti Lottót is. Az UKGC lehetővé teszi mind a vállalatok, mind a magánszemélyek számára, hogy szerencsejáték-szolgáltatási engedélyért folyamodjanak. Nem úgy, mint a magyar szerencsejáték hatóság.

Az MGA-hoz hasonlóan az UKGC is rendkívül szigorú követelményeket támaszt a kérelmezőkkel szemben, és az eljárás több hónapig is eltarthat. Az UKGC ismét elsősorban az Ön, mint játékos biztonságára összpontosít, és felhatalmazással rendelkezik arra, hogy visszavonja az engedélyt, és még aznap bezárassa a kaszinót, ha az nem felel meg a jogszabályoknak.

Mi jellemzi az UKGC engedélyét?

Az UKGC engedélyének kérelmezésekor fel kell készülnie egy igényes és költséges folyamatra, amelynek nincs garancia arra, hogy a kérelemnek helyt adnak. Önnek mint játékosnak ez nagyszerű, hiszen biztos lehet benne, hogy a kaszinót komoly emberek vezetik, nagyon szigorú jogszabályok vonatkoznak rá, és közvetlen támogatást nyújt közvetlenül Önnek, ha bármilyen problémája van.

UK Gambling Commission

Ciprusi Szerencsejáték Bizottság

A kaszinó sokáig be volt tiltva Cipruson, de a 2012-es pénzügyi válság hatására fokozatosan megváltoztatták a törvényt, mivel a hatóságok felismerték, hogy ez hatalmas bevételeket jelenthet a kimerült államkasszának.

A jogszabályok 2012 óta számos változáson mentek keresztül, és az elkövetkező években további változások várhatóak, mivel Ciprus néhány év alatt a kaszinószerencsejátékok semmilyen formájának tilalmából a szárazföldi és online kaszinók engedélyezésébe lépett.

A jelenlegi jogszabályok a Ciprusi Szerencsejáték Bizottság és a Nemzeti Fogadási Hatóság között oszlanak meg. A két hatóság a jogszabályok különböző részeit szabályozza, de ennek ellenére az engedélykérelem benyújtásának folyamata viszonylag gyors és olcsó.

Mik a CGC és az NBA engedélyének jellemzői?

Ciprus megfizethető és viszonylag gyors engedélyezési folyamatot kínál, annak ellenére, hogy a kaszinóengedély megszerzésének számos szigorú követelménye van. Ön, mint játékos számára a CGC és az NBA által engedélyezett kaszinóban való játék biztonságosnak tekinthető, de ez még mindig egy fiatal engedélyező testület, és a jogszabályok gyorsan változhatnak.

Ciprusi Szerencsejáték Bizottság

Alderney Szerencsejáték-ellenőrzési Bizottság

Alderney a Csatorna-szigetek része, a La Manche-csatornában. Az Alderney GCC-t csak 2000-ben hozták létre, de bebizonyították, hogy nem csak a gyors pénzszerzés érdekében tették. A kaszinóengedély kérelmezésének folyamata bonyolult és időigényes. Ez sokakat arra késztetett, hogy hasonlóságot vonjanak le az Alderney GCC, az MGA és az UKGC között.

Mik az Alderney GCC engedély jellemzői?

Az Alderney GCC egy viszonylag kicsi engedélyező hatóság, de minden bizonnyal komolyan veszik a munkájukat. Számos szigorú követelményt támasztanak a kérelmezőkkel szemben, és jó rendszert dolgoztak ki a játékosok panaszainak kezelésére. Ennek eredményeként az Alderney GCC nagyon jó hírnevet szerzett.

Alderney Szerencsejáték-ellenőrzési Bizottság

Man-szigeti Szerencsejáték Felügyeleti Bizottság

A Man-szigeti Szerencsejáték Felügyeleti Bizottság valójában az egyik legrégebbi, még működő engedélyező hatóság. A Man-szigeti Szerencsejáték Felügyeleti Bizottság 1962 óta engedélyezi és szabályozza a piacot, és a mai napig komoly szereplőnek ismerik el mind a játékosok, mind az engedélyesek.

Mik a Man-szigeti szerencsejáték-felügyeleti engedély jellemzői?

Önnek mint játékosnak tudnia kell, hogy a Man-szigeti Szerencsejáték Felügyeleti Bizottság egyértelmű iránymutatásokkal rendelkezik arra vonatkozóan, hogyan kell eljárnia, ha segítségre van szüksége egy panasz esetén, és nem számít, hogy a szigeten, Angliában vagy éppen Magyarországon él. Ha problémád van valamelyik engedélyezett kaszinójukkal, mindig készek segíteni neked. A Man-szigeti Szerencsejáték Felügyeleti Bizottság minden kaszinóüzemeltető számára egy pecsétet jelent.

Man-szigeti Szerencsejáték Felügyeleti Bizottság

Gibraltári Engedélyező Hatóság

Gibraltár az Egyesült Királyság része, de a helyi törvények, adók és szerencsejáték-szabályok tekintetében nagyrészt önálló. Ugyanúgy, ahogy Málta ad otthont a legnagyobb iGaming cégek közül többnek, Gibraltár ad otthont a világ legnagyobb sportfogadási szolgáltatóinak, amelyeket gyakran a Gibraltári Engedélyező Hatóság engedélyez.

A Gibraltári Engedélyező Hatóság sokáig az egyik legtekintélyesebb engedélyező hatóság volt, de mára lecsúsztak a ranglétrán, mivel úgy döntöttek, hogy erősen a sportfogadásra koncentrálnak.

Az engedélyért folyamodók hosszú és bonyolult út áll előttük, mivel a Gibraltári Engedélyező Hatóság nagyon szigorú követelményeket támaszt a játékosok biztonságával szemben, annak ellenére, hogy nem kínál olyan jó fellebbviteli szervet, mint az MGA és az UKGC.

Mik a gibraltári engedélyező hatóság engedélyének jellemzői?

A gibraltári engedélyező hatóság hét különböző licencet kínál, és ezek közül több kifejezetten a következők vonzására szolgál online fogadást kínáló kaszinók. A szabályok nagyon szigorúak, így minden oka megvan arra, hogy biztonságban érezze magát a Gibraltári Engedélyező Hatóság által engedélyezett kaszinókkal vagy sportfogadókkal, de legyen tisztában azzal, hogy a játékosok számára nyújtott segítség tekintetében jóval hátrébb állnak a listán.

Gibraltári Engedélyező Hatóság

Gyakran ismételt kérdések a kaszinóengedélyekről

 • Mi a célja a kaszinóengedélynek?

  A kaszinóengedély célja a piac ellenőrzése és annak biztosítása, hogy minden üzemeltető ugyanazoknak a jogszabályoknak feleljen meg. A kaszinóengedélyeket kiadó hatóságoknak mind saját jogszabályaik vannak, de egy dolog közös bennük: a szigorú pénzmosás elleni szabályok, valamint a játékosok biztonsága és a jóváhagyott RNG-technológia használatára vonatkozó követelmények.

 • Melyik kaszinólicenc a legjobb a magyar játékosok számára?

  Magyar játékosként biztos lehetsz benne, hogy minden kaszinónk rendelkezik engedéllyel és mindegyik biztonságos, de a legjobbak a Máltai Szerencsejáték Hatóság, az Egyesült Királyság Szerencsejáték Bizottsága és a Man-szigeti Szerencsejáték Felügyeleti Bizottság, mivel mindhárom közvetlenül az ügyfélszolgálatot nyújtja neked, mint játékosnak.

 • Honnan tudom, hogy a kaszinó rendelkezik engedéllyel?

  Minden komoly kaszinó, amely rendelkezik engedéllyel, ezt a saját weboldalán is feltünteti. Erről gyakran a weboldaluk alján találsz információt. Ha nem találja ott, akkor felveheti a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal, és megkérheti őket, hogy küldjék el Önnek az információt.

 • Bárki szerezhet engedélyt?

  Bárki igényelhet engedélyt, de ez sok időt, erőfeszítést és pénzt igényel. Mindenki, aki törvényes kaszinóengedélyt kér, sok erőfeszítést tett, de nem mindenki kapja meg.

 • Minden engedélyezett kaszinó biztonságos?

  Általában mindig biztonságos egy engedélyezett kaszinóban játszani, de nincs kivétel nélküli szabály. Annak ellenére, hogy az engedély megszerzése bonyolult és költséges, időről időre felbukkannak olyan kaszinók, amelyek nem tartják be a törvényt. Szerencsére a tisztességtelen üzemeltetőket hamarosan megfosztják az engedélyüktől.

 • Lehet-e engedély nélküli kaszinóban játszani?

  Számos engedély nélküli kaszinó létezik, de ezen a weboldalon nem fogsz találni egyet sem. A mi ajánlásunk az, hogy mindig engedéllyel rendelkező kaszinóban játsszon, és tartsa magát távol az engedély nélküli kaszinóktól.

 • Mi történik, ha nem engedélyezett kaszinóban játszom?

  Ha szerencsés vagy, akkor lehet, hogy jól jársz – de nincs garancia a pénzedre, arra, hogy a nyereményeket kifizetik, hogy a játékok tisztességesek, vagy hogy a személyes adataid biztonságban vannak, és így tovább.