MGA engedély a Máltai Szerencsejáték Hatóságtól

A Máltai Szerencsejáték Hatóságot a legtöbb online kaszinóban játszó ember jól ismeri. A korábban Máltai Lottó- és Szerencsejáték Hatóság néven ismert MGA-engedély ma a végső jele annak, hogy egy online kaszinó biztonságos. Málta korán kezdte szabályozni az iGaming piacot, és 2000 óta ad ki MGA-engedélyeket. Ma Málta ad otthont a világ számos legnagyobb online kaszinójának és számos magyar kaszinónak, mint pl. Rizk Casino ma már MGA engedéllyel rendelkező kaszinók.

Máltai Szerencsejáték Hatóság

Mindig ellenőrizze, hogy a kaszinó, amelyben játszani szeretne, rendelkezik-e engedéllyel. Ezt könnyen ellenőrizheti saját maga is, vagy megnézheti a ajánlott kaszinóinkatmivel mi csak engedélyezett kaszinókat vizsgálunk felül. A Máltai Szerencsejáték Hatóság az online szerencsejátékok túlnyomó többségére kínál engedélyeket, beleértve a lottót, a sportfogadást, a pókert, a bingót és a kaszinójátékok

Az MGA-engedély megszerzése nem könnyű feladat, és egy kaszinó számára az engedély a bizonyíték arra, hogy komoly üzemeltető, amely az Ön biztonságát és a tisztességes játékot helyezi előtérbe. Ha egy MGA-engedéllyel rendelkező kaszinóban játszik, biztos lehet benne, hogy a jóváhagyás előtt egy rendkívül szigorú folyamaton mentek keresztül.

A máltai engedéllyel rendelkező kaszinóknak hosszadalmas kérelmezési folyamaton kell keresztülmenniük, amelynek feldolgozása gyorsan akár egy egész évig is eltarthat, és a kérelem jóváhagyásához abszolút mindent gondosan dokumentálni kell.

MGA-Lisens fra Máltai Szerencsejáték Hatóság

Biztonságos-e játszani egy MGA-engedéllyel rendelkező kaszinóban?

Igen, abszolút! Ha egy kaszinó a Máltai Szerencsejáték Hatóság engedélyével rendelkezik, akkor tudja, hogy komoly kaszinóval van dolga. Az MGA-engedély a minőség bélyegét jelenti, amelynek megszerzéséért és fenntartásáért a kaszinók keményen dolgoznak. Önnek mint játékosnak ez egy extra fokú biztonságot jelent.

Az MGA-engedéllyel rendelkező kaszinó követelményei

Mielőtt egy kaszinó engedélyt kaphat a Máltai Szerencsejáték Hatóságtól, a kaszinó és a cég mögött álló emberek minden szempontját alaposan megvizsgálják és értékelik. Az MGA-hoz benyújtott engedélykérelemnek többek között részletes bizonyítékot kell tartalmaznia arról, hogy rendelkeznek az Ön biztonságát garantáló rendszerekkel, és hogy rendelkeznek a kaszinó felelősségteljes működtetéséhez szükséges pénzügyi erővel, hogy minden nyereménye biztonságban legyen.

Számos oka van annak, hogy a Máltai Szerencsejáték Hatóságot ma az egyik legjobb és legbiztonságosabb kaszinóengedélyként ismerik a piacon, ami nagyrészt annak köszönhető, hogy az összes MGA kaszinó többé-kevésbé folyamatos ellenőrzés alatt áll, hogy betartsák a Máltai Szerencsejáték Hatóság szigorú előírásait.

Az MGA engedély előnyei és hátrányai

Az MGA-engedély előnyei és hátrányai

Az online szerencsejátékosok számára mindig előnyt jelent, ha egy Máltán engedélyezett kaszinóban játszhatnak. Nemcsak, hogy ez az egyik legrégebbi engedélyező testület Európában, de arról is ismert, hogy nagyon szigorú követelményeket támaszt a kérelmezőkkel szemben, és nagyszerű támogatást nyújt azoknak a játékosoknak, akiknek problémáik adódnak az online játék során.

Ritkán fordul elő az életben, hogy valami csak pozitívumot jelent, de a Máltai Szerencsejáték Hatóság engedélye esetében nincsenek hátrányai számodra, mint magyar játékosnak.

👍 Előnyök

 • Nagy hangsúlyt fektet a játékosok biztonságára
 • Biztonságos és jó hírű
 • Közvetlen támogatást nyújt a játékosoknak

👎 Hátrányok

 • Hosszú és költséges pályázati eljárás a kaszinó számára

Tisztességes szerencsejáték-követelmények

Mindenki, aki online játszik, tisztában van azzal, hogy természetesen lehetünk olyan szerencsétlenek, hogy pénzt veszítünk. Ez része az online kaszinóban való játék kockázatának. Annak érdekében, hogy mind a nyeremények, mind a veszteségek teljesen véletlenszerűek legyenek, a Máltai Szerencsejáték Hatóság megköveteli a kaszinótól, hogy bizonyítsa, hogy jóváhagyott RNG (Random Number Generator) technológiát használ, amely biztosítja a játékok kimenetelét minden nyerőgépen és virtuális asztali játékon.

Mindig készen áll arra, hogy segítsen a játékosoknak

Az online játék során ritkán fordul elő olyan probléma, amelyet nem lehet megoldani azzal, hogy maga veszi fel a kapcsolatot a kaszinó ügyfélszolgálatával, de komolyabb problémák is felmerülhetnek, mint például a játék megbundázásának vádja, a bónuszszabályok tisztázatlansága vagy a kaszinó által a játékosnak történő kifizetések elmaradása.

Ha elég szerencsétlen lenne ahhoz, hogy ezt egy MGA kaszinóban tapasztalja, nagyon jó tudni, hogy a Máltai Szerencsejáték Hatóság ügyfélszolgálatot biztosít Önnek, mint játékosnak. Nem számít, hogy honnan jöttél vagy hol élsz. Mindaddig, amíg a kaszinó MGA engedéllyel rendelkezik, megkapod a szükséges támogatást és segítséget.

A Máltai Szerencsejáték Hatóság általános felelőssége annak biztosítása, hogy a máltai iGaming iparág pozitív hatást gyakoroljon a társadalomra, és jelentős erőforrásokat fordítanak annak biztosítására, hogy az ország összes kaszinója tisztességesen működjön.

Ez többek között azt jelenti, hogy a kaszinóknak bizonyítaniuk kell, hogy fontos számukra a játékosok biztonsága. Ha a játékosok személyes adatai eltűnnek, a nyereményeket nem fizetik ki, a játékok nem jóváhagyott RNG technológiát használnak stb. nagy összegű bírságok várnak, legrosszabb esetben pedig a kaszinó elveszítheti az MGA-engedélyét, és bezárhat.

Biztonságos befizetések és kifizetések

Gyors befizetések és kifizetések mindenki értékeli, aki online játszik, de a kifizetések sebességénél fontosabb, hogy a kifizetés megérkezzen. Az MGA kaszinóban biztos lehet benne, hogy ez nem jelent problémát. A kaszinó mögött álló cégnek nem csak azt kell bizonyítania, hogy rendelkezik a nyeremények fedezéséhez szükséges pénzügyi erővel, hanem azt is bizonyítaniuk kell, hogy engedélyezett uniós bankot használnak, és hogy csak olyan engedélyezett fizetési szolgáltatókkal dolgoznak együtt, mint például a Visa és a MuchBetter

Felelősségteljes játék

Bizonyos esetekben az online szerencsejátékok a játékosok számára a következőket okozhatják a túlzott szerencsejátékkal kapcsolatos problémák és kialakulhat az, amit Magyarországon szerencsejáték-függőségként ismerünk. A Máltai Szerencsejáték Hatóság ezt is komolyan veszi, és élen jár a játékosok védelmét és segítését szolgáló jó rendszer kidolgozásában.

Ezért azt is megkövetelik, hogy minden kaszinónak, amely MGA-engedélyt kér, bizonyítania kell, hogy komolyan veszi a felelősségteljes játékot, és a játékosok számára megkönnyíti, hogy szükség esetén segítséget kérjenek.

A kaszinónak azt is meg kell könnyítenie a játékosok számára, hogy maguk szabják meg, mennyit játszhatnak egy adott időszakban. A kaszinónak olyan rendszerekkel is rendelkeznie kell, amelyek segítenek azoknak a játékosoknak, akik nem kívánnak ajánlatokat kapni a kaszinóbónuszok e-mailben és SMS-ben, vagy a számlájukat rövid időre vagy véglegesen meg kívánják szüntetni.

A kaszinók ellenőrzése az engedély kiadása után

Számos oka van annak, hogy a kaszinók MGA-kaszinóvá válást kérnek, de az alacsonyabb adók és az alacsonyabb jelentkezési költségek, mint amivel az Egyesült Királyság Szerencsejáték Bizottsága működik, egyértelműen hozzájárulnak ehhez. Ez azonban semmiképpen sem jelenti azt, hogy könnyebb megtartani az engedélyt.

A Máltai Szerencsejáték Hatóság mindig is komolyan vette a feladatát, és az évek során számos kaszinó engedélyét vonták vissza a szabályok megsértése miatt.

Kevés olyan engedélyező szerv van, amely jobban ellenőrzi az engedélyesek tevékenységét, mint a Máltai Szerencsejáték Hatóság. Ez megterhelő a kaszinót üzemeltetők számára, de segít abban is, hogy a tisztességtelen üzemeltetőket gyorsan kiszűrjék. Ennek eredményeképpen a Máltai Szerencsejáték Hatóságnak ma már rendkívül jó híre van mind a játékosok, mind a komoly kaszinóüzemeltetők körében.

Gyakran ismételt kérdések az MGA-engedéllyel kapcsolatban

 • Biztonságos egy MGA-engedéllyel rendelkező kaszinóban játszani?

  Egyértelműen, az MGA-engedély a legszigorúbb engedély a kaszinók számára, és így az egyik legbiztonságosabb engedély az Ön mint játékos számára is.

 • Miért van szükségük a kaszinóknak engedélyre?

  Mint minden másban a világon, felügyelet nélkül is gyorsan elszabadulhatnak a dolgok. Az engedély biztosítja, hogy egy pártatlan, független harmadik fél szabályozza és határozza meg az üzemeltetővel szemben támasztott követelményeket.

 • Mit csinál valójában az MGA?

  Az MGA felügyeli az online kaszinó legtöbb folyamatát, mind a látható, mind a színfalak mögött zajló dolgokat. A játékosok, pénzeszközeik és magánéletük védelme, valamint a tisztességes játék áll a középpontban.

 • Honnan tudom, hogy egy kaszinó az MGA engedélyével rendelkezik?

  Az üzemeltető weboldalának legalsó részén látni fogja az MGA logóját, valamint az engedélyt megerősítő szöveget. Kétszeresen is ellenőrizheti, ha rákeres a kaszinóra az alábbi weboldalon MGA saját weboldalán.

 • Bárki szerezhet MGA-engedélyt?

  Bárki igényelhet engedélyt, de nem mindenki kapja meg. Az MGA-engedély megszerzéséhez egy hosszú listányi követelmény, papírmunka és dokumentáció, valamint induló tőke szükséges.

 • Segíthet nekem az MGA magánszemélyként?

  Természetesen. Az MGA egyik ígérete az, hogy bárki, akinek problémái adódnak az engedélye alapján működő kaszinóval, segítséget kérhet a vita megoldásához.

 • Vannak-e hátrányai annak, ha egy MGA-engedéllyel rendelkező kaszinóban játszom?

  Számodra, mint magyar játékos számára: Nem. Az engedély elsősorban a kaszinó és a Máltai Szerencsejáték Hatóság közötti megállapodás, és nem igazán olyasmi, ami miatt Önnek mint játékosnak aggódnia kellene.

 • Miért van néhány kaszinónak más engedélye?

  Az MGA-engedély kérelmezése hosszú és költséges folyamat. Ezért egyes kaszinók úgy döntenek, hogy a kevesebb követelményt és költséget támasztó hatóságoktól kérnek engedélyt.