Útmutató az online blackjackhez

Üdvözöljük az online blackjackről szóló útmutatónkban. Ha új vagy a játékban, ez az útmutató minden szükséges információt megad neked ahhoz, hogy játszhass a világ egyik legnépszerűbb online kártyajátékával. A blackjack, vagy más néven 21-es játék hihetetlenül izgalmas játék, és ahogy ebben a cikkben megtudhatod, a szabályok hihetetlenül egyszerűek, és csak percekig tart megtanulni.

Hogyan játsszon blackjacket online

A blackjack az egyik legnépszerűbb kaszinójáték a világon, és az online játék izgalma ugyanolyan magas, mintha egy valódi kaszinóban játszanál. Lehetőséged van online blackjacket játszani gépeken, vagy játszhatsz élő kaszinóban blackjacket egy valódi osztóval, hogy még autentikusabb legyen a kaszinó érzése.

A pókerhez hasonlóan a blackjack is egy olyan játék, ahol segít, ha jól értesz az esélyekhez és a matematikához. A szabályokat hihetetlenül könnyű megtanulni, de a játék ennél sokkal többről szól. Akárcsak a póker különböző változataiban, a blackjackben is számos stratégiát alkalmazhatsz, hogy növeld a nyerési esélyeidet.

Az online blackjackben azonban minden egy dologról szól: olyan kártyákat kell gyűjteni, amelyek összértéke a lehető legközelebb van a 21-hez, de soha nem haladja meg a 21-et.

Ha a lapjaid száma meghaladja a 21-et, akkor vesztettél, függetlenül attól, hogy a háznak/banknak mennyi van.

blackjack online útmutató banner

1. forduló:

Mindig az osztó/ház ellen játszol, és az, hogy a többi játékos mit csinál, nem igazán érdekel téged, azonban ha élőben játszol, érdemes nyomon követned, hogy hány lapja van a többi játékosnak, így könnyebben ki tudod számolni a következő kiosztott lap valószínűségét.

Az a tény, hogy az online blackjack alapvetően egy nagyon egyszerű játék, megkönnyíti, hogy a stratégiai készségeid fejlesztésére koncentrálj, miközben jól szórakozol az asztalnál anélkül, hogy mindig 100%-os figyelmet kellene fordítanod a játékra.

Ha egy valódi kaszinóban játszol, legfeljebb 6 játékos ülhet az asztalnál, míg az online élő blackjackben sokkal több játékos is lehet egy asztalnál.

A játék úgy kezdődik, hogy minden játékos elhelyezi a tétet maga előtt az asztalon, mielőtt az osztó osztana egy lapot az összes játékosnak, mielőtt saját magának is osztana egy lapot. Minden játékos lapja képpel felfelé kerül kiosztásra, míg az osztó első lapja képpel lefelé kerül kiosztásra, így a játékosok nem láthatják, hogy mi van az osztónál.

2. forduló:

Ezután egy kör következik, amelyben az osztó ismét oszt egy újabb lapot minden játékosnak, ismét képpel felfelé, mielőtt az osztó végül magának is oszt egy lapot, amelyet szintén képpel felfelé oszt. Ezt a kártyát nevezzük „felemelt kártyának”, és játékosként jelzi, hogy az osztónak mi lehet a végeredménye, amikor az összes lapot kiosztják.

Leginkább egy alacsony Up kártyát szeretne látni, mivel ez azt eredményezheti, hogy az osztónak sok lapot kell húznia ahhoz, hogy megközelítse a 21-et. Minél több lapot húz, annál valószínűbb, hogy a végén olyan kombinációt kap, amely 21 fölött van.

3. forduló:

Miután a felfelé lapot kiosztották, egy kör új lapokat osztanak ki minden játékosnak, aki szeretné. Ne feledd, hogy a lehető legközelebb akarsz kerülni a 21-hez, de nem akarod túllépni. Ez azt jelenti, hogy 21-nél kevesebbet számláló lapokkal is nyerhetsz, feltéve, hogy a lapjaid értéke magasabb, mint az osztóé.

Játékosként maximum öt kártyát kaphatsz.

Ha szeretnél egy extra kártyát, egyszerűen kattints a HIT gombra, amikor online blackjacket játszol. Ha nem akarsz több lapot, kattints a megáll gombra. Ezzel azt üzeni az osztónak, hogy elégedett a lapjaival, és nem kér többet.

Ne feledje, a cél az, hogy minél közelebb kerüljön a 21-hez, de soha ne menjen túl. A legfontosabb dolog az, hogy legyőzd az osztót, tehát nem kell minden leosztás megnyeréséhez 21-et elérned.

Ha például egy királyt, egy hármast és egy négyest kapsz, akkor a kezed 17-et ér, és nem vagy messze a 21-től. Az osztónak viszont addig kell lapokat húznia, amíg 18, 19, 20 vagy 21 lapot nem kap, hogy nyerjen. Más szóval, az osztó nem hagyhatja abba a húzást, ha a lapjaid száma kevesebb, mint 18! Ön, mint játékos viszont szabadon megállhat 11-nél, ha szeretné.

Mindaddig, amíg az osztó nem éri el a 18, 19, 20 vagy 21-et, Ön nyerhet egy olyan kézzel, amely csak 11-et számlál. Nem ajánlott azonban 11-nél megállni.

Amikor minden játékos a megállásra kattintott, az osztó megmutatja az első lapját, azt, amelyik képpel lefelé volt osztva. Ha az osztó lapjai nem 18, 19, 20 vagy 21-et mutatnak, akkor újabb lapokat kell húznia.

Amikor az osztó befejezte a saját kártyáinak húzását, a játék megáll, és eldől, ki nyerte a leosztást.

blackjack ingyenes útmutató banner

Blackjack szabályok

A legfontosabb szabály, amit nem szabad elfelejteni, a 21-es szabály: ha 21-nél több lapot adsz, akkor veszítesz, függetlenül attól, hogy az osztó 18, 19, 20 vagy 21 lapot cserél. Ezen túlmenően igazából csak két másik szabályt kell ismerned, hogy növeld a nyerési esélyeidet.

Ezzel együtt rengeteg különböző blackjack-stratégia létezik, amit alkalmazhatsz, de most nincs időnk erre, de ha többet szeretnél megtudni a blackjack alapstratégiájáról, könyvek százai íródtak a témában.

Blackjack kártyaérték

Minden kártya azt az értéket számolja, amely a kártyán szerepel. Tehát a 2 kettőt számít, a 7 hét, a 8 nyolcat, stb. A J, Q és K névjegyek mind 10-esnek számítanak, míg az A 11-esnek vagy 1-esnek számít, attól függően, hogy mi segít a legjobban.

Online blackjack esélyek

Egy nyerő kéz 1:1 arányban fizet. Tehát ha 100 HUF teszel fel, 200 HUF kapsz vissza, amennyiben legyőzöd az osztót.

Ha tökéletes kézzel, azaz pontosan 21-es lapokkal végzed, a kifizetés 3:2-re nő, így 250 HUF nyereményt kapsz, ha 100 HUF tettél fel a lapok kiosztása előtt.

Előnyök és hátrányok

Az online blackjack előnyei és hátrányai

👍 Előnyök

 • Nagyszerű esélyek az Ön, mint játékos számára
 • Hihetetlenül könnyen megtanulható
 • Rengeteg különböző stratégia segíti Önt
 • „Minden” élő kaszinóban van blackjack
 • asztali és mobil számítógépen is játszható

👎 Hátrányok

 • Némi tudást igényel a gyakori nyeréshez

Az osztó szabályai az online blackjackben

Ha az osztó két lapja 16-nál kevesebb, pl. egy 10-es és egy 5-ös, az osztó kénytelen még egy lapot húzni, amíg a lapok száma 17 vagy több nem lesz. Ha az osztó két lapja összesen 17 vagy annál több, az osztónak meg kell állnia, és nem húzhat több lapot.

Ha az osztónak A-ja van, akkor azt 11-nek kell számolnia, ha ez azt jelenti, hogy a lapjai 17-nél többet, de 21-nél kevesebbet érnek. Ha azonban az első két lap 17-nél kevesebbnek számít, az osztó szabadon számolhat egy 1-es értékű A-t, és több lapot húzhat abban a reményben, hogy megveri az Ön kezét.

Ön, a másik oldalon lévő játékos szabadon számolhat egy A-t 1-nek vagy 11-nek, amelyik a legjobb lapot adja az út során.

Ez azt jelenti, hogy ha egy A-t és egy K-t kapsz, akkor a lapokat együtt 11-nek számíthatod (K=10 + A=1).

Split

Ha az osztó két egyenlő lapot oszt neked, például két 7-est vagy két Q-t, akkor felezheted a lapokat, és két leosztást játszhatsz ugyanabban a körben. Azonban meg kell dupláznia a tétjét, ha osztani szeretné a lapokat. A kártyákat azután oszthatja meg, hogy az osztó két lapot osztott, és mielőtt az osztó az első lapját képpel lefelé fordítja az asztalra.

Ha 100 HUF teszel fel, mielőtt a lapokat kiosztják, akkor további 100 HUF kell tenned. Miután megosztotta a lapjait, szabadon választhat, hogy áll vagy üt minden egyes kártyakezre.

Biztosítás

Ha az osztó egy A-t mutat felfelé mutató lapként, akkor jelentősen megnő annak a valószínűsége, hogy nyertesként végezzen, mivel az A 11-et vagy 1-et is számíthat. Ha a felemelt lap egy A, lehetősége van biztosítást vásárolni, mielőtt a játék folytatódik.

A biztosítást a fő téteddel megegyező melléktét megtételével vásárolhatod meg. Más szóval a biztosítás 100 HUF kerül, ha ennyit tettél a lapok kiosztása előtt.

Ha az osztó végül 21-et kap, elveszíti a fő tétjét, de megnyeri a melléktétet. Így 50%-kal csökkentette a veszteségét.

sidebets blackjack banner

Ön az osztó ellen

Akár online, akár élő kaszinóban vagy valódi kaszinóban játszol blackjacket, mindig az osztó/ház ellen játszol. Ez azt jelenti, hogy nem kell annyira arra koncentrálnod, hogy a többi játékos mit csinál a lapjaival. Ha azonban online élő blackjacket játszol, érdemes megnézned, hogy milyen lapjaik vannak, mert így könnyebben meg tudod becsülni, hogy a következő körben milyen valószínűséggel osztanak majd lapokat.

Valószínűleg hallottad már a „mindig a ház nyer” kifejezést, és bizonyos mértékig ez igaz is, mivel a legtöbb kaszinójáték a ház javára billen, de az online blackjack esetében ez nem így van.

Ha egyszerű matematikai blackjack stratégiákat követsz, a ház előnyét 1% alá csökkentheted. Az Ön, mint játékos számára kedvező esélyek az oka annak, hogy az emberek szeretik a blackjacket, és sok játékos sok időt tölt a blackjack-táblázat olvasásával és a blackjack-stratégia megtanulásával.

Az online blackjack alternatívája

Az online blackjack hihetetlenül izgalmas játék, és soha nem unalmas. A blackjack szabályai nagyon egyszerűek, és az a tény, hogy annyi különböző blackjack alapstratégia létezik, azt jelenti, hogy mindig fejlesztheted a saját játékodat és képességeidet.

Ha szereted a blackjacket, akkor azt is nagyon ajánljuk, hogy nézd meg az alábbi útmutatót is online baccarategy olyan játékról, amely nagyon hasonlít a blackjackhez, de egészen más szabályokkal rendelkezik. Más kártyajátékok, amelyekkel szintén meg kell ismerkednie az esélyek és a stratégia terén, a következők pókerváltozatok, mint például a Texas Hold’em.

Gyakran ismételt kérdések az online blackjackről

 • Mi a blackjack?

  Ez egy kaszinó kártyajáték, ahol a cél olyan kártyák összegyűjtése, amelyek összértéke a lehető legközelebb van a 21-hez, de soha nem haladja meg azt. Játszhatsz gépek ellen és élő online kaszinóban is. A játék kissé bonyolultnak tűnhet, de valójában hihetetlenül könnyű megtanulni.

 • Hogyan nyerhetsz?

  A győzelemhez magasabb pontszámot kell elérned a kezeddel, mint amennyit az osztónak a kezében van. Akkor is nyerhetsz, ha az osztó 21-nél magasabb pontszámot ér el, ez az úgynevezett „bust”.

 • Lehet ingyen online játszani?

  Igen, játszhatsz. Számos magyar kaszinó lehetővé teszi, hogy ingyen játszhass online blackjacket, de élő kaszinóban nem játszhatsz ingyen.

 • Lehet online blackjacket játszani?

  Igen, az ezen az oldalon bemutatott összes online kaszinóban játszhatsz online blackjacket. A Blackjack Online-t az online kaszinók „Élő kaszinó” szekciójában találod.

 • Hol találok Blackjack tippeket?

  Itt ezen az oldalon nagyszerű Blackjack tippeket találsz, amelyek segítenek abban, hogy a lehető legoptimálisabban játssz. Kövesd az ezen az oldalon található stratégiákat, hogy a lehető legmagasabb megtérülési százalékot (RTP) érd el.

 • Biztosítást vagy páros pénzt vegyek fel blackjackben?

  Nem, soha nem szabad biztosítást vagy páros pénzt elfogadnod Blackjackben. Ezt a kaszinó csak azért kínálja, hogy nagyobb „előnyt” szerezzen Önnel szemben.