Curacaói licenc a Curacao eGamingtől

Ha sokat játszottál magyar online kaszinókban, és aggódsz a biztonság miatt, akkor valószínűleg hallottál már mind a két Máltai Szerencsejáték Hatóság és az Egyesült Királyság Szerencsejáték Bizottságáról is. Mindkettő több száz online kaszinót engedélyezett, és köztudottan nagyon szigorú szabályozók, így hogyan áll a Curacao eGaming curacaói engedélye a nagyfiúkkal szemben?

Curaçao eGaming

Curacao egy szigetország a Karib-tengeren, amely Hollandia része. A Curacao eGaming korán legalizálta a szerencsejátékokat, és 1996 óta engedélyezi az online kaszinókat. A új magyar kaszinók Curacao licenccel jelentősen megnőtt az elmúlt években, mivel a Curacao eGaming engedélyének kérelmezése gyorsabb és olcsóbb, mint más hatóságok, például az MGA és az UKGC.

Nem lehet eltekinteni attól a ténytől, hogy Curacaónak voltak problémái, és a szabályozási keret sok éven keresztül nagyon gyenge volt. Valójában a dolgok egy ideig olyan rosszul álltak, hogy a holland kormánynak kellett közbelépnie, hogy eltakarítsa a tisztázatlan szabályokat és a szélhámos üzemeltetőknek kiadott engedélyeket.

Mára a Curacao eGaming rendbe tette a saját dolgait, és a curacaói engedéllyel rendelkező kaszinók ma már ugyanolyan biztonságosnak számítanak, mint az MGA és az UKGC engedélyével rendelkező kaszinók.

curacao-lisens

Biztonságos-e egy Curaçao által engedélyezett kaszinóban játszani?

Curaçao nincs messze Venezuelától, de a Holland Királyság része. A szigetközösség nagyrészt önigazgatással rendelkezik, de a végső szót a holland kormány mondja ki. Ez nyilvánvaló volt, amikor 2022-ben számos módosítást hajtottak végre a Curaçao eGaming szabályozásában, miután több súlyos incidens és panasz érkezett a szélhámos szolgáltatókról. Ez azt jelenti, hogy ha a nyerőgépekenvagy élő kaszinóban játszik egy Curacao által engedélyezett kaszinóban, minden oka megvan arra, hogy biztonságban érezze magát. Végül is senki sem állítja, hogy az olyan kaszinók, mint a Casino Days nem biztonságos a játék.

A curacaói licenc előnyei és hátrányai a Curaçao eGamingtől

A curacaói licenc előnyei és hátrányai

Az online szerencsejátékosok számára létfontosságú, hogy a kaszinó, ahol játszanak, engedéllyel rendelkezzen, és komolyan vegye a játékosok biztonságát és a tisztességes játékot. A Curaçao eGaming, akárcsak a Máltai Szerencsejáték Hatóság és az Egyesült Királyság Szerencsejáték Bizottsága, számos szigorú követelményt támaszt azokkal szemben, akik curacaói engedélyt kérnek, de kétségtelenül könnyebb átjutni a tű fokán a Curaçao eGamingnél, ráadásul a kaszinó sokkal kevesebb ellenőrzésnek van kitéve az engedély megadása után.

A Curaçao eGaming engedélyével rendelkező kaszinók általában biztonságosak, és az elmúlt években nem voltak komoly panaszok vagy problémák, de sajnálatos, hogy a Curacao eGaming nem nyújt semmiféle támogatást azoknak a játékosoknak, akiknek problémáik vannak valamelyik kaszinójukkal.

👍 Előnyök

 • Gyors feldolgozási idő
 • Igényli a játékosok biztonságát
 • Tisztességes játékot igényel
 • A holland hatóságok az elmúlt években rendet tettek a fejekben

👎 Hátrányok

 • Nincs támogatás a játékosoknak
 • Kissé homályos múltja van

A Curacao engedélyt kérő kaszinó követelményei

Fontos megjegyezni, hogy a curacaói engedéllyel rendelkező magyar online kaszinók biztonságos kaszinók, amelyek komolyan veszik a játékosok biztonságát és a tisztességes játékot, ugyanakkor nem lehet megkerülni azt a tényt, hogy a Curaçao eGaming úgy tűnik, hogy jobban aggódik a saját bevételei miatt, mint az Ön, mint játékos támogatása miatt.

A curacaói engedélyért folyamodóknak számos követelményt kell teljesíteniük, de míg más engedélyező szerveknél a kérelmezési folyamat könnyen több mint 12 hónapig is eltarthat és hatalmas költségekkel járhat, a Curaçao eGamingnél általában néhány héten belül megkaphatja az engedélyt.

Gyors és egyszerű

Ha a Curaçao eGamingtől kérvényezi a kaszinóengedélyt, könnyen, kevesebb mint négy hét alatt megkaphatja az engedélyt, és a követelmények általában nagyon kedvezőek.

 • Az engedélyért folyamodó cégnek bizonyítania kell, hogy van némi pénz a bankban.
 • A céget vezető személynek tiszta előélettel kell rendelkeznie.
 • A kaszinónak irodát és szervereket kell létrehoznia Curaçaón.

Azt is meg kell ígérnie, hogy csak jó hírű fejlesztőktől származó játékokat fog használni, és végül, de nem utolsósorban, rendelkeznie kell egy bankszámlával az EU zónán belül, hogy a játékosok befizetései és kifizetései biztonságban legyenek.

Ezen túlmenően a curacaói eGamingnek kevés követelménye van, és miután megkapta az engedélyt, nemcsak abszolút minden játékot kínálhat egy és ugyanazon licenc alatt, hanem automatikusan allicenceket is kap, amelyeket más kaszinók létrehozására is felhasználhat.

Csalás és pénzmosás

Minden komoly engedélyező szerv keményen dolgozik a csalás és a pénzmosás megelőzésén, és a Curaçao eGaming is azt állítja, hogy ugyanezt teszi, de mivel nem kevesebb, mint 12 000 illegális kaszinó van, joggal merül fel a kérdés, hogy mennyire veszik komolyan a problémát.

Önnek, mint játékosnak azonban ez kevésbé jelent problémát, mivel az EU banki jogszabályai szerint is védelmet élvez, amely Magyarországra is kiterjed.

Panasztestület

Nagyon ritkán fordul elő, hogy játékosként olyan problémái lennének egy magyar online kaszinóval, amelyeket nem lehet megoldani az ügyfélszolgálattal való kapcsolatfelvétellel, de ha komolyabb problémákat tapasztalna, kérjük, vegye figyelembe, hogy a Curaçao eGaming nem nyújt támogatást a játékosoknak.

Tisztességes játék

A Curaçao eGaming megköveteli, hogy az engedélyért folyamodó összes kaszinó vállalja, hogy a következő országok játékait használja engedélyezett játékfejlesztőktől a tisztességes játék biztosítása érdekében. Nem követelik meg azonban az alkalmazott RNG-technológia független tesztelését.

Biztonság és tisztességes játék

Az összes többi engedélyező szervhez hasonlóan a Curaçao eGaming is megköveteli, hogy az engedélyes a tisztességes játékra és a játékosok biztonságára összpontosítson, de az erre vonatkozó ígéret nagyrészt elegendő. Nem szükséges részletes terv arra vonatkozóan, hogy ezt ténylegesen hogyan fogják megvalósítani, ahogyan azt más hatóságok megkövetelik. A Curacao eGaming nagyban támaszkodik arra, hogy a kaszinót működtető emberek kedves emberek, akikben meg lehet bízni.

Be- és kifizetések a Curacao licenccel rendelkező kaszinóból

Bárkinek, aki Curaçao-i engedélyt szeretne kapni, bizonyítania kell, hogy az EU zónán belül bankszámlával rendelkezik, hogy a játékosok befizetései és kifizetései biztonságban legyenek.

A kaszinó ellenőrzése az engedély kiadása után

A Curaçao eGaming szúrópróbaszerűen ellenőrzi a curacaói engedéllyel rendelkező kaszinókat, de közel sem olyan gyakran, mint más hatóságok. Ez azonban az elmúlt években felgyorsult, miután a holland hatóságok 2022-ben közbeléptek, és bezártak 12 000 illegális kaszinót.

A Curaçao eGamingről

Curaçao volt az egyik első ország, amely legalizálta az online szerencsejátékokat, és 1996 óta kínál engedélyt azoknak, akik online kaszinókat szeretnének üzemeltetni. A Curacao eGaming arról ismert, hogy a kérelmezési folyamat sokkal olcsóbb és gyorsabb, mint más engedélyező hatóságoké.

Ha ehhez hozzávesszük a felügyelet hiányát, az engedélyesek kisebb ellenőrzését és a nevetségesen alacsony társasági adót, akkor könnyen érthető, hogy miért választja sok online kaszinó a Curacaót.

Curaçao Hollandiához tartozik, és a központi kormány többször követelte a curacaói eGaming jogszabályainak módosítását. Ez legutóbb 2022-ben történt meg, amikor a holland hatóságok megállapították, hogy több mint 12 000 illegális kaszinó telepedett le Curaçaón.

Gyakran ismételt kérdések a curaçaói licenccel kapcsolatban

 • Biztonságos a Curaçao eGaming által engedélyezett kaszinókban játszani?

  A Curaçao eGaming által kiadott engedéllyel rendelkező magyar online kaszinók biztonságosnak számítanak, de vegye figyelembe, hogy Curaçao engedélyét viszonylag könnyű megszerezni, és nem nyújtanak támogatást a játékosoknak, ha valami baj történik, mint a Máltai Szerencsejáték Hatóság és az Egyesült Királyság Szerencsejáték Bizottsága.

 • Miért választják egyes kaszinók a curacaói licencet?

  Induló kaszinóként egyszerűbb és olcsóbb a curacaói engedély megszerzése. Emellett elkerülheti a sok bürokratikus papírmunkát, ami időt takaríthat meg. A nevetségesen alacsony társasági adók is segítenek.

 • Milyen követelményeket támaszt a Curaçao eGaming a kaszinókkal szemben?

  Ahhoz, hogy Curacao eGamingtől curacaói engedélyt igényelhessen, jó hírnévvel kell rendelkeznie, az EU zónán belül engedélyezett bankot kell használnia, és csak engedélyezett játékfejlesztőktől származó játékokat szabad kínálnia.

 • Honnan tudom, hogy egy kaszinó érvényes curacaói engedéllyel rendelkezik?

  A kaszinó online kaszinó oldalának alján meg kell találnia a logójukat, amelyen az áll, hogy „GC”. Ha erre kattint, láthatja, hogy az engedély érvényes és ellenőrzött.

 • Vannak-e hátrányai annak, ha Curacao licenccel rendelkező kaszinóban játszom?

  Nem igazán. A curacaói engedélynek a múltban kissé rossz híre volt, de 2022-ben a holland kormány átvette az irányítást, megváltoztatta a jogszabályokat, és több ezer gazember kaszinót bezárt. Ma az egyetlen probléma az, hogy a Curacao eGaming nem nyújt közvetlen támogatást azoknak a játékosoknak, akiknek problémájuk van egy kaszinóval.