Gibraltári Szerencsejáték Bizottság

Gibraltári Szerencsejáték Bizottság (GGC) egy engedélyező szerv, amelyet 2005-ben hoztak létre. A GGC jelenleg a gibraltári szerencsejáték-üzemeltetők felügyeletéért és engedélyezéséért felelős. Többek között biztosítják, hogy az üzemeltetők tisztességes szolgáltatásokat nyújtsanak, védjék a játékosokat és megakadályozzák a bűncselekményeket. A GGC-t a szerencsejátékok egyik legelismertebb szabályozó hatóságának tartják, és az mindig extra biztonságot jelent Önnek mint játékosnak, hogy a kaszinó rendelkezik a GGC engedélyével.

GGC

A Gibraltári Szerencsejáték Bizottság felügyeli és engedélyezi az összes gibraltári székhelyű online és szárazföldi kaszinót. A Bizottság általános szerepe annak biztosítása, hogy az üzemeltetők tisztességes és megbízható szolgáltatást nyújtsanak a játékosoknak. Ez azt jelenti, hogy ellenőrzik, hogy a kaszinóüzemeltetők termékei valódi esélyt adnak-e Önnek mint játékosnak a nyerésre. Minden engedélyt kérő üzemeltetőnek bizonyítania kell, hogy elegendő pénzük van a játékosok kifizetésére, hogy a játékosok magánéletét és pénzét védik, és hogy a szerencsejáték-függőség kockázatának kitetteket nem használják ki.

A Gibraltári Szerencsejáték Bizottság szigorú követelményeket támaszt azzal kapcsolatban is, hogy a kaszinók ne segítsék elő az olyan bűncselekményeket, mint a pénzmosás vagy a csalás. Ha a Gibraltári Szerencsejáték Bizottság úgy találja, hogy egy üzemeltető nem tesz eleget a fenti kötelezettségek bármelyikének, pénzbírságot szabhat ki, és legrosszabb esetben visszavonhatja a kaszinó engedélyét.

Gibraltári szerencsejáték bizottság -banner

Biztonságos-e játszani egy GGC által engedélyezett kaszinóban?

Igen, általában biztonságos a játékosok számára, ha a Gibraltári Szerencsejáték Bizottság által engedélyezett kaszinóban játszanak. A Gibraltári Szerencsejáték Bizottság egy elismert és elismert szabályozó hatóság, amely minden gibraltári székhelyű szerencsejáték-tevékenységet szabályoz, és szigorú irányelvekkel és követelményekkel rendelkezik, amelyeket az engedélyezett kaszinóüzemeltetőknek be kell tartaniuk a tisztességes játék és a játékosok védelme érdekében.

Ez azt jelenti, hogy minden gibraltári engedéllyel rendelkező kaszinónak szigorú szabályokat kell követnie az adatbiztonság, a magánélet védelme és a tisztességes játék tekintetében. Ez azt is előírja, hogy a kaszinóknak rendelkezniük kell a pénzmosás elleni küzdelemre és a felelős játék elősegítésére irányuló intézkedésekkel. A GGC többek között előírja, hogy minden kaszinónak meg kell könnyítenie azoknak a játékosoknak a dolgát, akik saját számlájukra történő befizetéseikre korlátokat kívánnak beállítani.

Fontos azonban, hogy még ha egy kaszinóüzemeltető rendelkezik is a Gibraltári Szerencsejáték Bizottság engedélyével, akkor is meg kell tennie néhány óvintézkedést az online szerencsejátékok során. Ellenőrizze a kaszinó értékelések, a kaszinó értékeléseit és hírnevét, és győződjön meg róla, hogy elolvasta a feltételeket minden kaszinó bónuszok mielőtt játszani kezdene.

A Gibraltári Szerencsejáték Bizottság előnyei és hátrányai

A gibraltári szerencsejáték-bizottság előnyei és hátrányai

A kaszinóüzemeltetők számára számos előnnyel jár, ha a GGC engedélyt kapnak. Először is, a Gibraltári Szerencsejáték Bizottság nagy tiszteletnek örvend, és a játékosok megbíznak benne, ami azonnali hitelességet és hozzáférést biztosít az üzemeltetőnek egy nagy európai piachoz.

Ezenkívül az engedélyek ára könnyen érthető, nincsenek rejtett költségek. Gibraltár alacsony adója szintén nagy előny, amely mindössze a forgalom 1%-át teszi ki, és évi 425 000 fontban van maximálva. További előnye, hogy az engedély 5 évig érvényes, szemben más engedélyező hatóságokkal, mint például a következőkkel MGA és a UKGCamelyek mindkettőnél évente meg kell újítani az engedélyt.

👍 Előnyök

 • Nagymértékben elismert
 • Alacsony adók
 • Az engedély öt évig érvényes
 • Saját támogatást nyújt a játékosoknak

👎 Hátrányok

 • Hosszú és költséges folyamat
 • Az üzemeltetőnek jelentős pénzügyi erővel kell rendelkeznie

Az engedélyt kérő kaszinókkal szemben támasztott követelmények

A gibraltári szerencsejáték-bizottságtól való engedélykérés hosszadalmas, számos lépést magában foglaló folyamat. A kérelmezőknek többek között bizonyítaniuk kell, hogy rendelkeznek szerencsejátékban szerzett tapasztalattal, más elismert hatóságoktól kapott engedéllyel, jó pénzügyi helyzetük van, és életképes üzleti tervvel rendelkeznek.

Először a kérelmezőknek át kell esniük a hatósági átvilágításon, és információkat kell benyújtaniuk a vállalatról és a belső struktúrákról. Ezen túlmenően az ügyvezető vezetőségnek a következőket kell benyújtania:

 • Üzleti terv
 • Javaslatok a hatékony vállalatirányításra
 • Javasolt politikák
 • Javasolt eljárások pl. a fogyasztóvédelemre és a vállalati társadalmi felelősségvállalásra vonatkozóan.

A szervezet kulcsembereitől valószínűleg kérni fogják, hogy nyújtsanak be erkölcsi bizonyítványt azokból a joghatóságokból, ahol dolgoztak vagy éltek.

A kérelmezőknek azt is ismertetniük kell, hogy milyen gazdasági előnyökkel járnak majd Gibraltár számára, mint például a foglalkoztatás, az irodahelyiségek bérlése, a műszaki infrastruktúra-szolgáltatók igénybevétele és az engedélyükből származó jövőbeli adóbevételek a kormány számára.

A következő egyéb dokumentumokat is be kell nyújtani

 • Az engedélyek és pénzügyi jelentések másolatai más olyan joghatóságoktól, ahol az üzemeltető tevékenykedik.
 • A pénzügyi fizetőképesség igazolása
 • Személyazonosító okmányok és a fő alkalmazottak címének igazolása
 • Ajánlólevelek
 • A nyeremények kifizetésére való képesség igazolása

Minden kérelmezőnek kapcsolatba kell lépnie a Gibraltári Szerencsejáték Osztállyal és a szerencsejáték-megbízottal, mielőtt benyújtja engedélykérelmét és az igazoló dokumentumokat. Csak akkor lehet benyújtani a kérelmet, ha azt ténylegesen jóváhagyták.

Az engedély költsége a kérelmezett engedélytől függ. A távoli szerencsejáték B2C üzemeltető, távoli fogadási B2C üzemeltető vagy egyéb távoli B2C szerencsejáték termékek engedélye 100 000 fontba kerül öt évre, míg a szerencsejáték B2B támogató szolgáltatások engedélye 85 000 fontba kerül.

Casino lisene fra Gibraltar szerencsejáték bizottság

Bátorítja a játékosokat a kapcsolatfelvételre

Ha játékosként panaszt kíván tenni egy, a gibraltári szerencsejáték-bizottság által engedélyezett üzemeltetővel szemben, akkor a szerencsejáték-bizottság panaszosoknak szóló tanácsaiban leírt eljárást kell követnie.

Ez egy nagyon egyszerű folyamat, de csak akkor szabad használni, ha már megpróbálta megoldani a problémát a kaszinó ügyfélszolgálatán keresztül. Ez magában foglalhatja egy, a kaszinó üzemeltetője által kiválasztott független közvetítő szolgálat igénybevételét is.

Nagyszerű azonban, hogy a gibraltári szerencsejáték-bizottság, például az MGA és az UKGC is támogatást nyújt a játékosoknak. Sok engedélyező hatóság ezt nem teszi meg. Aki panaszt kíván tenni a biztosnál, annak ki kell töltenie a panaszmegoldási kérelem nyomtatványt. Fontos, hogy minden releváns anyagot, például e-maileket, képernyőképeket stb. megőrizzünk, amelyekből egyértelműen kiderül, hogy mi a probléma.

A GGC ezután igyekszik egy héten belül válaszolni Önnek, de ez hosszabb időt is igénybe vehet. Ha úgy ítélik meg, hogy a panasz megalapozott, akkor azt egy ügyintézőhöz rendelik, aki kivizsgálja azt, és elküldi a határozati javaslatot az előzetes következtetéseivel együtt.

A GGC-nél egy kaszinó elleni panasz benyújtásának indoka lehet az, hogy a számláját jogtalanul zárolták, vagy hogy a pénzét alapos ok nélkül visszatartották. Akkor is lehet panaszt tenni, ha úgy gondolja, hogy a kínált játékok nem tisztességesek.

Ez azonban nagyon valószínűtlen, mivel a GGC nagyon szigorú a szoftverek tesztelése során. Más gyakori panaszok a bónuszfeltételekkel, a weboldal feltételeivel és a törölt játékokkal kapcsolatosak.

Hogyan ellenőrizheti, hogy egy kaszinó rendelkezik-e a GGC engedélyével?

Három egyszerű módja van annak, hogy megtudja, hogy egy kaszinó rendelkezik-e a Gibraltári Szerencsejáték Bizottság engedélyével. Az első az, hogy ellátogat a GGC weboldalára, ahol megtalálja az összes engedélyes naprakész listáját. Ez a legmegbízhatóbb módszer. A GGC-engedéllyel rendelkező üzemeltetők jóváhagyott márkáinak listáját is megtekintheti.

A második módszer az, hogy meglátogatja a kaszinó weboldalát. A legtöbbjük az oldal alján megjeleníti az összes hatóság logóját, amelytől engedélyt kaptak. A gibraltári szerencsejáték-bizottság esetében a „HM Government of Gibraltar” kifejezésre kell keresnie. Normális esetben ez az oldal minden oldalán látható, de ez nem mindig van így. Ráadásul egy weboldal meghamisíthatja a logót, ezért sokkal jobb, ha közvetlenül a GGC weboldalán ellenőrzi.

A harmadik lehetőség, hogy elolvassa kaszinóértékeléseinket, ahol információkat talál a bónuszokról, kaszinójátékokról, nyerőgépes játékok, Élő kaszinó és engedélyekről és még sok másról.

Gyakran ismételt kérdések a GGC-ről

 • Biztonságos-e a Gibraltári Szerencsejáték Bizottság által engedélyezett kaszinókban játszani?

  A Gibraltári Szerencsejáték Bizottság egy nagyon szigorú és jó hírű engedélyező hatóság, amely nagyra értékeli a tisztességes játékot és a játékosok biztonságát. Ha egy kaszinó a Gibraltári Szerencsejáték Bizottság engedélyével rendelkezik, akkor biztos lehet benne, hogy nagyon szigorú szabályozási keretet kell betartania, amelynek elsődleges célja az Ön, mint játékos védelme.

 • Milyen követelményeket támaszt a Gibraltári Szerencsejáték Bizottság a kaszinókkal szemben?

  A Gibraltári Szerencsejáték Bizottság engedélyének kérelmezése hosszadalmas folyamat, amely számos lépést foglal magában. A kérelmezőknek többek között bizonyítaniuk kell, hogy rendelkeznek szerencsejátékban szerzett tapasztalattal, más elismert hatóságok által kiadott engedéllyel, jó pénzügyekkel és életképes üzleti tervvel.

 • A GGC nyújt támogatást azoknak a játékosoknak, akiknek problémáik vannak egy kaszinóval?

  Igen, segítséget nyújtanak. Ahogyan az MGA és az UKGC is nyújt támogatást a játékosoknak. Aki panaszt kíván tenni a biztosnál, annak ki kell töltenie a Panaszmegoldási kérelem űrlapot. Azonban nagyon fontos, hogy minden releváns anyagot, például e-maileket, képernyőképeket stb. megőrizzen. amelyek világosan megmutatják, hogy mi a probléma.

 • Bármilyen típusú kaszinó kaphat engedélyt a GGC-től?

  Alapvetően bárki kérhet GGC-engedélyt, de ők a sportfogadásra és az oddsokra specializálódtak.

 • Miért kér egy kaszinó a GGC-től engedélyt más hatóságokkal szemben?

  A Gibraltári Szerencsejáték Bizottság nagy tiszteletnek örvend, és a játékosok megbíznak benne, ami azonnali hitelességet és hozzáférést biztosít az üzemeltetőnek egy nagy európai piachoz. Ráadásul az engedélyek ára könnyen érthető, nincsenek rejtett költségek. Gibraltár alacsony adója szintén nagy előny, amely mindössze a forgalom 1%-át teszi ki, és évi 425 000 fontban van maximálva.