Online Craps játék – teljes útmutató

Ha azok közé tartozol, akiknek nincs korábbi tapasztalatuk a Craps kaszinójátékkal kapcsolatban, valószínűleg érthetetlen zűrzavarnak fog tűnni. Sok más népszerű kaszinójátékkal összehasonlítva a Craps bevallottan az a játék, amelynek megtanulása egy kis extra erőfeszítést igényel. Mivel Magyarországon nincsenek szárazföldi kaszinók, sokaknak nincs sok tapasztalatuk ezzel az élő játékkal – de szerencsére ma már lehetőségünk van online Craps-et játszani az interneten keresztül! Ebben a cikkben lépésről lépésre végigvesszük a játékot, hogy minél felkészültebb legyél, mielőtt az élő asztalokhoz lépsz.

Játsszon Craps online – ingyen vagy valódi pénzért

A craps egyike azoknak a klasszikus játékoknak, amelyeket a legtöbb magyar látott már, de saját maga nem játszott – vagy talán még a nevét sem tudta. Ez részben azért van így, mert a Craps nagyon gyakran szerepel a szárazföldi kaszinók filmjeiben és reklámjaiban, a játék társasági és ünnepi jellege miatt. Valószínűleg van néhány mentális képe arról, hogy izgatott öltönyös, ruhás és fehér ruhás emberek lelkesen ujjonganak egy kaszinóasztal körül, miközben egyikük dobókockát dobál.

A craps azon kevés kaszinójátékok egyike, ahol az asztal körül ülő résztvevők együtt, „egy csapatban” játszanak, és ahol a többi játékos a nyereményt is ki tudja gurítani társainak.

Az ok, amiért itthon sokaknak nem adatott meg a Craps játék lehetősége, természetesen az, hogy Magyarországon nem engedélyezettek a szárazföldi kaszinók! Szerencsére az utóbbi években egyre gyakoribbá vált, hogy az online kaszinók online Craps-et kínálnak, mint például az alábbiakban. Wheelz Casino. Az online Craps egy élő, élő játék, amely pontosan ugyanúgy működik, mint a szárazföldi kaszinókban.

Ne feledd, hogy nem mindig tudsz ingyen online Crapset játszani. Ez azért van, mert ez elsősorban egy élő játék, és minden élő játékban valódi pénzzel kell fogadnod, hogy részt vehess. Vannak azonban olyan online kaszinók, amelyek az online Craps kliensváltozatát kínálják, ahol nyugodtan kipróbálhatod a játékot ingyenesen.

A Craps egy viszonylag egyszerű játék, de sok más kaszinójátékhoz képest eléggé érthetetlennek tűnhet, ha még nem játszottál vele korábban. Ez azért van, mert a tétek, amelyeket megtehetsz, nagyon különbözőek, és a játékot a kockán lévő számok határozzák meg. A Craps lényege azonban leegyszerűsítve így hangzik: arra a számra kell fogadni, amelyet a kocka szerinted mutatni fog.

A kockázást évek óta játsszák, mind az utcán, mind a világ kaszinóiban, és gyökerei 1788-ig nyúlnak vissza. A játék egyszerű változatát gyakran Street Crapsnek nevezik, és angolul a „kockadobáshoz” hasonlítható. Csak személytől személyig játszol, és arra fogadhatsz, hogy szerinted mit fog mutatni a kocka – a szabályokat és a részleteket előre egyeztetik.

A kaszinóban játszott változat egy kicsit bonyolultabb, és finoman szólva is szolidan sok szabállyal kell megbirkózni. Mégis, elég könnyű megtanulni, és ha egyszer egy kicsit belejöttél, hirtelen magától megoldódik. Az első dolog, amit az online craps játék során meg kell jegyezned, hogy minden kör két fogadási lehetőséggel kezdődik Passz vonalvagy Ne passzolj. Az, hogy melyikre teszel, meghatározza a forduló további részét, és azt, hogy nyersz-e vagy sem.

craps-table-dice

Hogyan játsszon online Crapset

A Craps egy kockajáték, amelyet két hagyományos kockával játszanak. A fő különbség a többi, osztóval játszott kaszinójátékhoz képest az, hogy a Crapsben a játékosok maguk dobják a kockákat. A kockadobó játékos körbefordul az asztal körül, ahol minden résztvevőnek lehetősége van sorban dobni. A dobó játékos a „Shooter” szerepét tölti be. Az online Crapsben egy mechanikus kar végzi el a dobást Ön helyett, mivel természetesen nehéz saját maga dobni a kockákat az interneten keresztül.

Az asztal körül ülő játékosok fogadásokat tehetnek a különböző kimenetelekre a játékasztal körül, hasonlóan ahhoz, ahogyan a online rulett. Amikor online játszik, egyszerűen csak rákattint az asztal azon részére, amelyre fogadni szeretne – az összes tétet egyértelműen jelöli az asztal, és egy pillanat múlva átnézzük, milyen választási lehetőségei vannak, és mit jelentenek.

Egyszerűbben fogalmazva, ha a Passz vonalaz azt jelenti, hogy arra a személyre fogadsz, aki a kockát dobja – azaz ha ez a személy nyer, akkor te is nyersz. Ha viszont a következő játékokon játszol Don’t Pass, ez azt jelenti, hogy a kockát dobó személy ellen fogad – arra fogad, hogy az illető veszít, és így Ön nyer.

Ha Ön a Shooter szerepét betöltő játékos, akkor vagy a Pass Line-ra, vagy a Don’t Pass-ra kell fogadnia. Ez a két választás egyetlen forduló kimenetelére vonatkozó fogadást jelent. A Craps minden fordulójának két fázisa van, a Come Out és a Point. A Come Out dobást a Point értékének megállapítására használják.

A kockák összértéke a következőket jelenti a Come Out dobásnál:

 • 4, 5, 6, 8, 9 és 10 – ez lesz a Point értéke, és a kör folytatódik.
 • 2 és 3 – azonnali győzelem annak, aki Don’t Pass-t játszott.
 • 2, 3 és 12 – azonnali vereség annak, aki Pass Line-t játszott.
 • 7 és 11 – azonnali győzelem annak, aki Pass Line-t játszott.
 • 7 és 11 – azonnali vereség annak, aki Don’t Pass-t játszott.
 • 12 – pénzvisszatérítés annak, aki Don’t Pass-t játszott.

A Shooter szerepében lévő játékosnak egy vagy több Come Out dobást kell dobnia, attól függően, hogy mit mutatnak a kockák. Ha a kocka 2, 3 vagy 12-es értéket mutat, akkor ezt „Craps” dobásnak nevezik, és ahogy a név is mutatja, ez nem pozitív – mindenki, aki a Pass Line-on játszott, veszít. Ha a kocka 7-es vagy 11-es eredményt ad, mindenki nyer, aki Pass Line-on játszott. Ha a kocka a fennmaradó 4, 5, 6, 8, 9 vagy 10 számok bármelyikével megegyezik, a kör folytatódik, és új fogadási lehetőségek nyílnak meg.

Ha a Pontot megállapították, ezt a számot az osztó egy korongszerű figurával jelöli, amely hasonló lehet a jégkorongból ismerthez. A cél ezután az, hogy a kockával dobó játékos újra eltalálja ezt a számot, mielőtt egy hetest dobna. Ha ez sikerül neki, akkor mindenki nyer, aki Pass Line-t játszott.

Aki viszont Don’t Pass-t játszott, az nagyjából az ellenkezőjét fogja tapasztalni annak, amit a Pass Line-t játszók. A Don’t Pass-ra tett fogadások akkor nyernek, ha a kocka 2 vagy 3 dobást mutat, és döntetlennel végződnek, ha 12-t dobnak. Ha 7-et vagy 11-et dobnak, a Don’t Pass tét elveszett.

Ha azonban a kockák a fennmaradó számkombinációk bármelyikére esnek, és pontot állapítanak meg, akkor a Don’t Pass-ra fogadó játékosok most közvetlenül azok ellen játszanak, akik Pass Line-ra fogadtak. Minden Don’t Pass-ra tett tét kifizetődik, ha a Point szám újbóli dobása előtt egy hetes kerül dobásra.

Még mindig velem van? A fentiek az online craps lényege, és valójában minden azon múlik, hogy melyik „oldalon” játszottál – a Pass Line-on vagy a Don’t Pass-on. Amikor egy szárazföldi kaszinóban a Craps asztal körül mindenki együtt éljenez egy filmben, az azért van, mert a legáltalánosabb játékmód a Pass Line, így mindenki „egy csapatban” van, és ezért együtt nyernek, amikor a kockák a megfelelő módon dobnak.

Ennek ellenére nincs előnye annak, hogy az egyiket vagy a másikat játssza – a crapsben az esélyeket gondosan úgy alakították ki, hogy a Pass Line és a Don’t Pass egyaránt egyenlő eséllyel nyerjen.

A standard fogadások mellett számos különböző mellékfogadással is játszhatsz az online Crapsben. Ez azt jelenti, hogy különböző, a forduló során bekövetkező kimenetelekre teszünk téteket, amelyek gyakran magasabb nyereményszorzókkal és ezért nagyobb nyereményekkel járnak. Az alábbi listában ezek közül néhányat közelebbről is megnézünk, de alapvetően arról van szó, hogy valami olyanra fogadunk, aminek a bekövetkezése valószínűtlen – például arra, hogy pontosan két 1-est dobnak: ez a „Snake Eyes” becenevet kapta.

craps-live

Hasznos kifejezések az online crapsben

Annak ellenére, hogy a fentiekben részletesen megvizsgáltuk a Craps játékot, még mindig lehet egy kicsit bonyolult megérteni, hogyan áll össze az egész. Eddig a játék fő elemeire összpontosítottunk, de ezeken kívül van még egy csomó extra tét, amit megtehetsz – ezeket gyakran „mellékfogadásokra” is hivatkoznak. A mellékfogadások olyan lehetséges fogadások, amelyeket a Craps játék során megtehetsz, és némelyikük csak bizonyos időpontokban játszható meg.

Az online Crapsben olyan sok mellékfogadás létezik, hogy nem tudunk mindegyikre kitérni, de a legnépszerűbbeket részletesebben is megvizsgáljuk.

Úgy döntöttünk, hogy az eredeti angol kifejezéseket használjuk, mivel ezeknek a kifejezéseknek gyakran nincs természetes fordításuk angolra, ami még zavarosabbá tenné a dolgokat.

Szavak és kifejezések a Craps-ben

 • Come Out:

A Craps minden új fordulójában az első kockadobást Come Out dobásnak nevezzük. Ez a dobás a Point megállapítására szolgál. A Point csak akkor kerül megállapításra, ha mindkét kocka összértéke 4, 5, 6, 8, 9 vagy 10.

 • Pont:

A Point a Crapsben az aktuális kör meghatározott száma, amely a 4, 5, 6, 8, 9 vagy 10 lehet. Az osztó egy korongot helyez a Craps asztalra, hogy a játékosok számára egyértelművé tegye, melyik szám a Point. Ezt a számot használják majd annak meghatározására, hogy ki nyer és ki veszít.

 • Pass Line:

Minden forduló elején két fogadási lehetőséget kap, amelyek közül az egyik a Pass Line. Ez azt jelenti, hogy azonnal nyersz, ha a kocka 7-et vagy 11-et mutat. Ha a kocka 2, 3 vagy 12-t mutat, azonnal veszít. Ha a kocka a fennmaradó számok bármelyikére esik, az a szám lesz a Point. Most a dobókockát dobó személynek (Shooter) újra el kell találnia a Pointot, mielőtt egy hetest dobna.

 • Ne passzolj!

Itt a Pass Line ellenkezőjét játszod. A Don’t Pass-ra tett tét esetén azonnal nyer, ha 2 vagy 3 kerül dobásra, és visszakapja a pénzét, ha 12-t dob. Ha 7-et vagy 11-et dobnak, azonnal veszít. Ha a kocka a fennmaradó kombinációk bármelyikére esik, és a pont megvan, akkor az Ön feladata, hogy dobjon egy hetest, mielőtt a lövésznek sikerül újra eltalálnia a pontot.

 • Come Bet:

A Come tét csak a Point megállapítása után helyezhető el. Ha Come tétet teszel, az azt jelenti, hogy arra fogadsz, hogy vagy 7-et vagy 11-et dobsz a kockán, mielőtt a Point újra megdől.

 • Ne tegyen Come fogadást:

Ahogy a neve is mutatja, ez egyszerűen a Come fogadás ellentéte. A Don’t Come fogadást a Point megállapítása után helyezik el, és azt jelenti, hogy arra fogad, hogy 2 vagy 3 fog dobni a kockán, mielőtt 7-et vagy 11-et dobnának. Ha 12-t dobnak, akkor visszakapja a tétjét.

 • Place Bet:

A Place fogadást a Craps játék során bármikor meg lehet tenni, de gyakran csak a Point megállapítása után. A Place fogadás során arra fogadunk, hogy egy kiválasztott számot előbb dobunk meg, mint a 7-es számot. Az esélyek és a kifizetések attól függően változnak, hogy milyen számra tettél, mivel a különböző kockakombinációk különböző valószínűséggel fordulnak elő.

 • Craps:

Egyszerűen azt jelenti, hogy 2-t dobunk a kockán (két 1-est) vagy 3-at, és bizonyos esetekben 12-t. Ennek a kombinációnak alacsony a valószínűsége, de azt is jelenti, hogy aki a Pass Line-ra játszott, az azonnal veszít, még mielőtt a kör elkezdődött volna.

Nyeremények és kifizetések az online Craps játékban

A craps sok szempontból elsősorban egy társas játék, ahol a játék legalább annyira szól a szórakozásról, mint a legnagyobb nyeremények megnyeréséről. De ennek ellenére ez egy kaszinójáték is, és nyilvánvalóan lehetőséged van szép pénznyereményekre is!

Magyarországon csak az Evolution Gaming élőjáték-szakértője kínálja a Crapset. Itt biztos lehetsz benne, hogy mindig biztonságos, kiváló minőségű online helyszíneken játszhatsz. A legtöbb nagyobb online kaszinó, amely élő kaszinót kínál, rendelkezik online Craps játékkal, mint például a Ring Fox. Casumo Casino.

Az élő asztal tétjei 5 €-tól 50 000 Ft-ig terjednek, így mindenkinek találnia kell valamit. Ne feledje, hogy a Crapsben bizonyos fogadásoknak eltérő minimális és maximális tétje lehet.

Az online Crapsben a kifizetések az esélyek alapján történnek, ahol a különböző kimenetelű fogadások például 1:1 vagy 4:1 arányban fizetnek – ez a két példa azt jelenti, hogy vagy megduplázod a tétedet, vagy a téted négyszeresét kapod vissza. Egy Craps-fordulóban számos különböző kifizetési szint létezik, amelyek mindegyike a tét 1x és 30x közötti különböző kifizetéseket kínál – azonban, ahogy azt korábban már említettük, ezek közül sokat a forduló során kell elhelyezni, és attól függ, hogy mit mutatnak a kockák.

Vannak olyan magas nyereményszorzójú Craps-játékok is, amelyek akár 30:1 arányban is fizetnek. Az online Crapsben a legmagasabb oddsú fogadások azok, ahol pontosan megtippeli, hogy a kocka melyik két értéket fogja mutatni a következő dobáskor. Például, ha két 1-es vagy két 6-os dobásra fogadsz, akkor a téted 30-szorosát kapod. Ezen kívül rengeteg különböző tét közül választhatsz – javasoljuk, hogy térj be az Élő Kaszinóba, és próbáld ki magad!

Gyakran ismételt kérdések

 • Mi az online Craps?

  Az online Craps a népszerű kaszinójáték, a Craps internetes változata. A játék a gyakorlatban pontosan ugyanaz, mint amit a szárazföldi kaszinókban játszanak, valódi osztóval.

 • A magyar játékosok számára legális az online Craps játék?

  Igen, teljesen legális. A Craps egy élőben közvetített játék, és teljesen legálisan játszható Magyarországról, ugyanúgy, mint az összes többi élő kaszinójáték.

 • Hogyan lehet online Crapset játszani?

  A Craps szabályai kicsit bonyolultak, ha még sosem játszottál vele, de könnyen megtanulható! A játékot két kockával játsszák, és lényegében a kockák értékének megjóslásáról szól.

 • Mit lehet nyerni az online Craps játékban?

  A Craps kifizetései nagyon hasonlóak a ruletthez. A nyeremények a tét 1x – 30x-áig terjednek, attól függően, hogy milyen eredményre tettél.

 • Hol lehet online Crapset játszani?

  Az online kaszinók túlnyomó többsége ma már az élő kaszinójában kínálja a Crapset. Néhányan „First Person Craps”-et is kínálnak, ahol minden a játéktáblára összpontosít első személyű perspektívából.

 • Lehet online Crapset játszani bónusszal?

  Igen, sok online kaszinó kínál üdvözlő bónuszt az élő kaszinóban, és ez felhasználható a Craps játékhoz. Kérjük, vedd figyelembe, hogy az élő játékok néha nem számítanak bele a kaszinóbónuszok megforgatási követelményeibe.

 • Lehet online Crapset ingyen játszani?

  Igen, játszhatsz, ahol a játék kliensváltozatát kínálják, amelyet nem élőben közvetítenek. A Craps azonban elsősorban élő játék, és nem minden online kaszinó kínál ingyenes játékot.

 • Mennyit kell fogadni az online Crapsben?

  Nem kell túl sokat tenned a Crapsben, ha nem akarsz. Az Evolution online Craps játékában a legtöbb eredményre körönként 5 Ft-ig-tól akár több ezer Ft-ig is fogadhat.